Trygga frakten

Trygga Frakten är en tilläggstjänst i samarbete med Rocker Pay.

Tjänsten är en betalningslösning för att både säljare och köpare ska känna sig trygga vid försäljning av en vara.

Så går det till

1. Säljaren skapar en fraktsedel på vår hemsida, väljer tilläggstjänsten Trygga Frakten och fyller i de uppgifter som efterfrågas samt identifierar sig med BankID hos Rocker Pay.

 

2. Köparen får ett mejl/sms med en länk för att genomföra inbetalningen (fraktavgifter och varans pris). Pengarna förvaras hos Rocker Pay.

Exempel på betalning

Köparen betalar:

 

Försäljningsbelopp:          

8 000 kr

 

Fraktavgift:                        

1 646 kr

 

Trygga Frakten-avgift:   

179 kr    

 

Eventuell försäkring;        

70 kr

 

Totalt;                               

9 895kr

 

Summan som betalas ut till säljaren är 8 000 kr (försäljningsbeloppet).

Vad händer sedan?

3. Säljaren blir via mejl informerad om att inbetalning är gjord samt får ett fraktdokument för att kunna lämna in varan hos ett ombud.

Säljaren får också information om att välja utbetalningskonto.

 

4. När godset är inlämnat blir köparen informerad om att paketet är inlämnat och får sen en avisering när paketet finns att hämta hos ombud.

 

5. Rocker Pay får en signal om att pengarna ska betalas ut till säljaren. Utbetalning av summan påbörjas 24 timmar efter att varan är utlämnad. Beloppet som betalas ut är försäljningsbeloppet.

 

 Pengarna når säljarens konto inom 1-10 bankdagar. Antalet bankdagar det tar beror på valt utbetalningssätt samt vilken bank (och/eller kortutgivare) säljaren har.

Om något är fel

Om varan inte är vad säljare och köpare kommit överens om måste köparen  ”Pausa utbetalning” inom 24 timmar efter uthämtandet av sändningen.

Utbetalning till säljaren kommer då att pausas. Säljare och köpare har 7 kalenderdagar på sig att komma överens om en uppgörelse.

Vid en eventuell polisanmälan har polisen befogenhet att kontakta Bussgods för att ytterligare fördröja utbetalningen till säljaren.

Så snart tvisten är löst skall köparen meddela Bussgods på [email protected] för att påskynda utbetalningen till säljaren.

 

Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.

 

Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.