Trygga frakten

Tillsammans med Rocker presenterar vi tilläggstjänsten ”Trygga Frakten”. Frakt och betalning är nu säkrare för både köpare och säljare.

Så går det till

Säljaren (avsändaren) skapar sitt frakt- och betalningsuppdrag via www.bussgods.se
och väljer tilläggstjänsten ”Trygga Frakten”. Därefter får säljaren identifiera sig med BankID hos Rocker.

Exempel på betalning

Köparen får ett mail/sms med en länk för att genomföra inbetalningen (fraktavgifter och varans pris).

Köparen betalar:
Försäljningsbelopp 8 000 kr
Fraktavgift 1540 kr
Trygga Frakten-avgift 179 kr
Eventuell försäkring 42 kr.

Totalt: 9 761 kr.

Vad händer sedan?

När detta är klart får säljaren ett mail om att inbetalning gjorts samt ett fraktdokument för att kunna skicka godset. Godset lämnas sedan in hos ett av våra ombud.

När säljaren lämnat in godset får köparen ett mail. När godset anlänt till slutdestination får köparen en avisering om att godset finns att hämta hos vårt ombud.

När köparen hämtar ut godset får Rocker en signal om att summan ska betalas ut till säljaren. När varan är utlämnad och godkänd får säljaren 8000 kr (försäljningsbeloppet) för sin vara.

Om något är fel

Köparen måste fylla i formuläret ”Pausa utbetalning” inom 24 timmar efter uthämtandet av sändningen om varan inte är vad säljare och köpare kommit överens om. Under tiden pausas utbetalningen till säljaren. Säljare och köpare får då komma överens om uppgörelse.

Eventuella returer behandlas som ny frakt (nytt fraktuppdrag).

Bussgods tillhandahåller enbart frakten, det är alltid köpare och säljare som skall lösa eventuella tvister gällande varan/produkten.
Köparen har möjlighet att pausa utbetalningen som längst i 7 kalenderdagar.

Vid en eventuell polisanmälan har polisen befogenhet att kontakta Bussgods för att ytterligare fördröja utbetalningen till säljaren.

Så snart tvisten är löst skall köparen meddela Bussgods på [email protected] för att påskynda utbetalningen till säljaren.

Rocker gör en utbetalning av summan till säljaren inom 7-10 bankdagar.

Rocker Pay möjliggör säkra och flexibla transaktioner för privatpersoners handel med begagnade varor. Rocker har tillstånd som betalningsinstitut i Sverige och står under tillsyn av Finansinspektionen.